The Message of the President

Dragi colegi, dragi prieteni,

Vă multumesc pentru incredere.
Este o bucurie si o onoare sa fiu, pe o perioadă de 2 ani, Președinte al Clubului Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă.
Clubul Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă a cunoscut o continuă dezvoltare. Este o societate relativ tânără, cu un trecut de care suntem mândri, cu preocupări centrate pe îngrijirea pacientului, educație, cercetare și multidisciplinaritate. Nu în ultimul rând, au fost inițiate importante proiecte epidemiologice (IBD Prospect, Epirom Roza Vanturilor), parteneriate cu asociațiile de pacienți (ASPIIR), acțiuni educative (workshopuri sub egida ECCO), iar Simpozioanele Naționale au avut participare tot mai numeroasă cu fiecare an. Ne dorim continuarea proiectelor care au creionat personalitatea Clubului Roman de Boala Crohn si Colita Ulcerativa.
Ne vom concentra pe înființarea de noi Centre dedicate pacienților cu Boală Inflamatorie Intestinală si dezvoltarea celor existente (Bucuresti si Cluj). Acest lucru este o prioritate pentru îngrijirea medical și creșterea calității vieții pacienților cu boli inflamatorii intestinale.
Dorim, în continuare, organizarea unor Simpozioane Naționale interesante și atractive, în care autoritatea științifică să se îmbine armonios cu entuziasmul tinerilor rezidenți și doctoranzi.
Dorim ca site-ul Clubului Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă (mulțumiri profesorului Dan Gheonea, UMF Craiova, pentru implicare) să fie o poartă deschisă de comunicare, cu ghiduri și protocoale actualizate, anunțuri utile pentru toti membrii societății.
Vom implica tinerii interesați în patologia bolilor inflamatorii intestinale în proiecte de cercetare și perfecționare profesională prin facilitarea participării la manifestări științifice naționale și internaționale, stagii de pregătire, burse, premii. Țintim spre o societate deschisă, dinamică, care să atragă cât mai mulți membri din diferite specialități (gastroenterologi, chirurgi, radiologi, anatomopatologi, pediatri, reumatologi, dermatologi, nutriționiști, medici de familie).
Ne dorim ca prezentul să devină un trecut demn pentru viitor, Clubul Român de Boală Crohn și Colită Ulcerativă să fie o societate din ce în ce mai puternică, vizibilă pe plan național și internațional. Acest lucru îl putem realiza doar impreună.